ŠTAMPILJKANJE


Štampiljkanje je zanimiva tehnika, s katero izdelamo lepe dodatke za voščilnice, škatlice, scrapbook albume... Zanimivo in sproščujoče je odtisnjen motiv pobarvati. In ker sem nad to tehniko zelo navdušena, želim nekaj drobnih nasvetov deliti z vami drage ustvarjalke.




Za ustvarjanje s štampiljkami uporabljamo barvne blazinice (Distress Ink, Memento, Staz On...). Sveži odtis barve pustimo, da se posuši in nato motiv pobarvamo, lahko pa na svež odtis posujemo embossing prah. Odvečni prah odstranimo s štampiljke, motiv pa segrejemo s toplotno pištolo na vroči zrak, da se prah stopi.











BARVANJE MOTIVOV:
Motive lahko barvamo z alkoholnimi flomastri (Spectrum Noir, Copic), Distress Ink ali drugimi akvarelnimi flomastri, z akvarelnimi barvicami ali barvicami na oljni osnovi (Spectrum Noir). Če barvamo z barvicami na oljni osnovi, lahko uporabimo medij za prelivanje barv (Pencil Blending Solution - Spectrum Noir), tako med posameznimi barvnimi odtenki naredimo lepe prehode.
Ker sama zelo rada barvam s Spectrum Noir flomastri na alkoholni osnovi, vam danes predstavljam nekaj drobnih nasvetov, kako pobarvati motiv, da dosežemo realni videz in bo odtis videti, kot da smo ga natisnili s tiskalnikom.



Uporabimo gladek 200 g papir in nanj odtisnemo motiv v poljubni barvi. Sama uporabljam NEENAH CLASSIC CREST CARD papir od Crafter's Companion.
Počakamo, da se odtis posuši in začnemo z barvanjem.

TN5











TN4
TN3
TN1
Barvanje las: vzamemo 4 rjave barvne odtenke TN5, TN4, TN3 in TN1. Začnemo z najtemnejšim odtenkom na stičiščih in robovih, da naredimo sence, nadaljujemo s svetlejšim, ki ga s prehodom v temnejšega lepo zasenčimo, končamo pa z najsvetlejšim po istem postopku, da se prehodi med posameznimi odtenki čimlepše prelijejo med seboj. Na koncu pa z najtemnejšim še enkrat poudarimo sence.
Po istem postopku barvamo obleko, rože, obraz... Vedno vzamemo 3-4 barvne odtenke iste barve in začnemo senčiti z najtemnejšim, nadaljujemo s svetlejšim in končamo z najsvetlejšim.





Za barvanje ozadja pa uporabljam barvice Derwent Coloursoft ali Spectrum Noir, ker so zelo mehke in se z njimi lepo senči ozadje na gladki površini. Za lepe prehode uporabljam Spectrum Noir medij za prelivanje barv (Pencil Blending Solution) in PAN PASTEL kremne pastelne barve v kamnu, ki jih nanašam s čopičem, na koncu pa jih fiksiram s sprejem za pastele.

To bi bilo za danes vse, želim vam veliko prijetnih ustvarjalnih uric 😉.







Komentarji

  1. Prav imaš, vse je pobarvano, kot bi bilo naprintano. Vidi se, da pri barvanju uživaš. Kakšen papir priporočaš za barvanje s Spectrum noir barvicami?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. S Spectrum Noir barvicami lahko barvaš na papirje z različnimi strukturami in na vsakem je barvanje nekaj posebnega, odvisno kakšen učinek želiš. Sama rada barvam z njimi na 120 g risalni papir (za risanje in barvanje s svinčniki in barvicami). Zaradi teksture so učinki lepši. Lahko pa probaš na več vrst in ugotoviš, katera ti ustreza. Pošlji mi kakšno slikico, ko boš ustvarila. Lep pozdrav

      Izbriši
  2. Super zgleda. Kako pa poteka barvanje na blagu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na blago barvam motive z barvami DECOART TEXTIL. Meni so všeč, ker so goste in se ne razlivajo. Ko se posušijo, jih utrdim z likanjem po zadnji strani cca 5 minut in tako je pobarvano blago pralno pri 30 stopinj.

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave