VRTNICA - Darilnica Klavdija DT
Naj bo tvoje življenje kot bivanje vrtnice, 
ki v tišini pove vse s svojim vonjem.

"Shri Babaji"


Vrtnice so najbolj priljubljene rože vseh časov, rožni vrt pa je zagotovo čaroben prostor prečudovitih barv in vonjev.
Vrtnica je simbol ljubezni in ponazarja nesmrtno ljubezen.

V današnji objavi, ki je nastala v sodelovanju z Darilnica Klavdija, vam predstavljam sliko rdeče vrtnice, ki je narisana na svilo.SVILA je tkanina, naklonjena prelivanju barv.
Za izdelavo slik in za učenje slikanja na svilo se najbolj pogosto uporablja mehka, gladko tkana svila - PONGE.Pod svilo postavimo narisan motiv vrtnice, ki ga prerišemo s konturno barvo. Konturna barva je gostejša in je namenjena risanju obrisov slike. Barva je na vodni osnovi in že pripravljena za uporabo, tako, da jo pri risanju stisnemo neposredno iz tube. 

Za risanje tanjših črt, na vrh tube pritrdimo posebno kovinsko risalno konico.

Črte narisane s konturo ustvarjajo oviro, čez katero se barve ne morejo razliti. Paziti moramo, da se črte narisane s konturnim sredstvom povsod stikajo in da ni med črtami praznih prostorov, ker se tam barva razlije.


Motiv narisan s konturno barvo pustimo sušiti 20-30 minut, potem začnemo z barvanjem.
Cvet pobarvamo z rdečo barvo, liste pa z zeleno. 

Barve za svilo so zelo tekoče in razlivajoče. Pred uporabo jih dobro premešamo in po potrebi redčimo z destilirano vodo, ker voda iz vodovoda vsebuje veliko primesi.
Barvo nanašamo na tkanino s čopičem 2 mm stran od konture, saj se barva sama razlije do črte.


Poslikano svilo pustimo 24 ur, da se posuši, nato barve utrdimo z likalnikom tako, da jih vložimo med dve plasti bombažne tkanine in likamo pri temperaturi za bombaž 4-5 minut.
Iz papirja za akrilno tehniko izrežemo kvadrat velikosti 20x20 cm in ga zasenčimo z roza in rdečo Distress Ink blazinico. Vrtnico na svili zavijemo v tako pripravljen kvadrat. Skozi belo svilo lepo proseva nežno roza - rdeče ozadje.
Vrtnico okrasimo s polovičnimi belimi perlicami in z Nuvo tekočimi perlami nanesemo vodnje kapljice. Na dva nasprotna vogala dodamo vrtnici, ki ju naredimo iz pavs papirja.Za izdelavo uporabimo komplet Heartfelt Creations Botanical Rose z uporabo WOW White Pearl bisernega praha, ki ga embosiramo s toplotno pištolo. Posamezne plasti cveta zasenčimo z Distress Ink rdečo blazinico, na liste pa nanesemo še Nuvo Glimmer zeleno pasto. Posamezne dele cvetov zalepimo z lepilno pištolo.


Dokončano vrtnico zalepimo na platno velikosti 25x25 cm in slika je pripravljena, da jo obesimo na zid ali podarimo.


Vabim vas k ogledu video posnetka o izdelavi vrtnice
Uporabljen material:
Vabim vas, da si ogledate, kaj so pripravile v:

četrtek 24.5.2018 Jasmina
torek 29.5.2018  gostujoča ustvarjalka - presenečenje
četrtek 31.5.2018 Zvezdana


Vsi naši izdelki so predstavljeni tudi na spletni strani Darilnice Klavdija pod rubriko Ideje - izdelajte samiUstvarjajte z nami, saj bomo zelo vesele vaših kreacij z našimi navdihi

Klavdija * Jasmina * Zvezdana

Želim vam lepe ustvarjalne trenutke

Magic Art Unikatni izdelki
by Klavdija Zorn

Komentarji

Priljubljene objave