IZDELAVA SCRAPBOOK STRANI




Z dobo digitalne fotografije smo pozabili na albume. Ker obožujem fotografiranje, imam ogromno fotografij shranjenih na diskih, CD-jih, v računalniku. Iz njih rada ustvarim kratke filmčke, da si lahko kadarkoli obudimo spomine, vandar manjkajo mi albumi s fotografijami in zapisi, da obračaš strani in se ob vsaki fotografiji ustaviš, saj ti vsaka stran kar pripoveduje znano zgodbo.
Zgodbe tako ne tonejo v pozabo in jih lahko prenesemo naprej kot pisno družinsko izročilo. Scrapbook albumi z zgodbami so lahko lep darilo ob posebnih priložnostih.
Zgodbe ob fotografijah zapisujte na vaš način, ker bodo le na tak način pristne.

Ker imam odlične pripomočke, s katerimi lahko na zanimiv način ustvarim pravi scrapbook album, sem se odločila urediti dobesedno eno morje fotografij. In ker me je navdušenost tako preplavila in ker jo želim deliti naprej, vam v današnji objavi predstavljam nekaj nasvetov.



Za osnovo vzamemo 400 g karton v sivi barvi in mu na obe strani nalepimo dekorativno scrapbook papir v poljubnem vzorcu.
Z Cinch napravo za vezavo naredimo luknje, da bomo lahko na koncu vse strani zvezali v album in ustvarili lepe spomine, ki jih bomo lahko večkrat obujali.





CINCH naprava za vezavo WE R MEMORY KEEPERS je naprava, s katero lahko ustvarimo čudovite scrapbook albume, knjige receptov, šolske projekte, koledarje, dnevnike in z malo domišljije še vrsto drugih projektov.
Ima luknjač, ki naredi perfektne luknje brez merjenja. Za vezavo uporabljamo kovinske ali plastične spirale, na katerih je navedena mera v inčih za nastavitev pritiska pri vezavi.

Na pripravljeno stran nalepimo fotografijo in stran po želji okrasimo z izrezki, ki smo si jih prej pripravili.




Uporabila sem šablone Marianne Design: uro, metulčka in dekorativni rob, ter silikonsko štampiljko VIVA, FLOWER HEART&ROSE, ki sem jo pobarvala s Spectrum Noir alkoholnimi flomastri. Ker je fotografija na sliki zelo stara (iz leta 1975), sem uporabila vintage barvne odtenke.
Da nam bodo fotografije govorile zgodbo, lahko dodamo kakšen verz ali misel in tako nam bodo ostale še dolgo v spominu.
Za izražanje misli lahko uporabimo tudi besedila pesmi, zapišemo osebne spomine in občutke.

Ko bomo po več letih pregledovali album, nam bo toplo pri srcu, ko se bomo spominjali na pretekla leta. 

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave