VELIKONOČNA KOŠARICA ZA PIRHE



V sodobnem času je velika noč dobila tudi nekaj komercialnega pridiha in tako je odlična priložnost za ustvarjanje in dekoracijo doma. Kot ustvarjalka meseca marca vam predstavljam izdelavo velikonočne košarice za pirhe, ki bo predstavljala lep dodatek na praznični mizi.




Za izdelavo sem uporabila naslednji material:

* lepilna pištola



Za izdelavo dna košarice sem uporabila ploščo kovčka Ultimate Pro - škatle Crafter's Companion. Izdelamo 2 označena ovala iz fotokartona in enega iz scrapbooking papirja.



Iz fotokartona izrežemo 44 x 7 cm velik pravokotnik za ogrodje in ga na spodnjem koncu narežemo do višine 1 cm, narezane dele pa upognemo. S temi delčki zalepimo ogrodje na dno košarice.

Iz scrapbooking papirja izrežemo 4 pravokotnike velikosti 22 x 6 cm in z njimi oblepimo zunanje in notranje ogrodje košarice.

Za ročaj košarice izrežemo iz scrapbooking papirja 2 pravokotnika v velikosti 30 x 2 cm in 8 cvetličnih bordur s šablono Marianne Design Craftable



2 cvetlični borduri zalepimo na ogrodje košarice med scrapbooking papir in fotokarton. Tako pripravljeno ogrodje košarice zalepimo na ovalno dno. 
4 bordure pa zalepimo na ročaj košarice med oba pravokotnika iz scrapbooking papirja.
Na vsakem koncu ročaja naredimo luknjico za razcepko, ki bo držala ročaj na ogrodju. Prav tako naredimo luknjico tudi na ogrodju košarice, kjer bo ročaj pritrjen.


Sestavljena košarica je pripravljena za dekoracijo. Okrasimo jo z nabranim satenastim trakom in z samolepilnimi polovičnimi perlicami.




Iz bele foamirane pene izdelamo vrtnice, ki jih dodamo na košarico.











Objava je nastala v sodelovanju z rayher.si


Trgovini se zahvaljujem za prejeti sponzorski material.



Želim vam lepe ustvarjalne trenutke

Magic Art Unikatni izdelki
by Klavdija Zorn












Komentarji

  1. Oooo, kako dobra ideja in super navodila. Košarice izgleda kot bi bila iz furnirja. Sem morala 2x pogledat, če je res papir.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave